DSC 0169-700px

Det hele foregår normalt på Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke, og der er gratis adgang. Ændringer i programmet ses bedst på denne hjemmeside.

 

Søndag 16. juni kl. 10-16 Store Mølledag.

Alsangskoret. Fejring af Ølstykke Historiske Forenings 50-årsjubilæum. Byg selv vejrmøller. Kongespil. Styltegang. Kæpheste. Stort modeshow. Taler.

Lørdag 6. juli kl. 10-14 Arkæologi
Skattejagt. Flintehugning. Metaldetektor. Slå din egen møllemønt.

Lørdag 3. august kl. 10-14 Store Vaskedag
Vask som i gamle dage. Bifrostvikingerne. Vikinger i kamp.

Lørdag 7. september kl. 10-14 Høstgilde
Tærskeværk. Grøntsager. Stardust Swingband. Honning og bivokslys.

Lørdag 5. oktober kl. 10-14 Æblemarked
Æblepresning. Æblemarked. Bondens mad. Østsjællands Harmonika Orkester. Gamle lege.

Tirsdag 15. oktober kl. 15.30-18.30 Lysfest
Roelygter. Pynt selv glas til lysfesten. Kartoffeltryk. Sang.

Lørdag 30. november kl. 11-15 Jul i Egedal
Lav din egen juledekoration. Juleklip. Gløgg. Æbleskiver. Kakao.

Tirsdag den 4. oktober 2016 afholdt Ølstykke Historiske Forening og Skenkelsø Mølle Museum et foredrag med Esther Grølsted på Ølstykke Bibliotek.

Esther fortalte meget levende om sit arbejde for Nationalmuseet med undersøgelser af folkedragterne, som opbevares der. Ikke kun om dragter på museer men også om dragter på billeder. Bla. fortalte hun meget om en frise i Grundtvigs hus, hvor der rundt på væggene er malet folk i dragter fra forskellige egne her i Danmark, men også fra Grønland, Island, Færøerne og de Vestindiske øer. Kommer man forbi en dag, kan man spørge i porten, om det er muligt at komme ind og se frisen.

Esther havde mange billeder med af hovedtøjer, det ene flottere end det andet. Hun gennemgik også de forskellige tidsaldre fra omkring 1750 - 1850 og om, hvordan moden skiftede.

Til sidst fortalte hun om udstillingen på Skenkelsø Mølle Museum, om dukkernes rejse rundt i Danmark, Europa og USA.

Der var mødt ca. 30 tilhørere, som fik en god indføring i vores forskellige folkedragter. I pausen kunne der købes kaffe og kage og kigges på nogle af de ting, Esther havde med. En rigtig god og udbytterig aften for de fremmødte.

Hanne

8. november 2016 blev Ølstykke julemærke afsløret af borgmester Willy Eliasen på Skenkelsø Mølle med Lokalhistorisk Forening som vært. Det er nr. 33 i serien fremstillet af Ole Bjørn Andersen.
2016Julemaerke

Folkedragter

Hvordan gik folk klædt i 1700- og 1800-tallet?

Ølstykke Historiske Forening holder ekstra åbent lørdagene i oktober og november fra kl. 10-14 samt søndag den 13. november. Der er gratis adgang.Se det på særudstillingen på Skenkelsø Mølle Museum i perioden oktober - november 2016. De pragtfulde egnsdragter har tidligere været vist i det store udland og på mange af vore danske museer.