DSC 0169-700px

Tirsdag den 4. oktober 2016 afholdt Ølstykke Historiske Forening og Skenkelsø Mølle Museum et foredrag med Esther Grølsted på Ølstykke Bibliotek.

Esther fortalte meget levende om sit arbejde for Nationalmuseet med undersøgelser af folkedragterne, som opbevares der. Ikke kun om dragter på museer men også om dragter på billeder. Bla. fortalte hun meget om en frise i Grundtvigs hus, hvor der rundt på væggene er malet folk i dragter fra forskellige egne her i Danmark, men også fra Grønland, Island, Færøerne og de Vestindiske øer. Kommer man forbi en dag, kan man spørge i porten, om det er muligt at komme ind og se frisen.

Esther havde mange billeder med af hovedtøjer, det ene flottere end det andet. Hun gennemgik også de forskellige tidsaldre fra omkring 1750 - 1850 og om, hvordan moden skiftede.

Til sidst fortalte hun om udstillingen på Skenkelsø Mølle Museum, om dukkernes rejse rundt i Danmark, Europa og USA.

Der var mødt ca. 30 tilhørere, som fik en god indføring i vores forskellige folkedragter. I pausen kunne der købes kaffe og kage og kigges på nogle af de ting, Esther havde med. En rigtig god og udbytterig aften for de fremmødte.

Hanne