Udskriv

 Brandøvelse på Skenkelsø Mølle

Brandøvelse på Skenkelsø Mølle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skenkelsø Mølle er et vigtigt aktiv for vores kommune. Egedal Beredskab ville derfor gerne lave en brandslukningsøvelse på vores mølle.

Det resulterede i en beredskabsøvelse på møllen d. 3. november kl. 18.30 og en anden øvelse d. 19. november kl 18.30. Mandskabet på de to øvelser var forskellige medlemmer af beredskabet. Der kom tre brandbiler, to slukningsbiler og en tankbil.

Tankbilen for at levere vand til slukningsarbejdet medens der bliver lagt slanger ud til den nærmeste brandhane.

Brandmandskabet gik straks i gang med at finde vej ind i møllen. Det hele foregik i dybt mørke til at begynde med. Senere blev der sat projektører op så møllen blev belyst udefra. Inde i møllen skulle brandmændene finde vej op i møllen i buldrende mørke, og de skulle finde et formodet offer for branden (der var anbragt en dukke oppe på kværnloftet).

Det var imponerende at se 16 brandmænd rulle slanger ud og sætte lys op, medens brandbilerne stod med blå blink og masser af lys fra selve bilerne. Efter en times tid var det hele pakket sammen igen, så nu kunne brandfolkene få en rundvisning i møllen i normal belysning.

Peder Iversen

Visninger: 8458